Solvejg Refslund har, efter sin død, efterladt sig en række kunstværker. Det har vist sig at være en repræsentativ del af hele hendes 35- års udvikling som kunstner og som fortæller gennem tekstil- og collagebilleder. En helt unik fortælling af et engageret og kreativt menneske.

Hun stammede fra vestsønderjyllands flade marsklandskab, der med sin karakteristiske natur, blev en gennemgående inspiration for hende. Natur og menneske, himmel og jord, fantasi og realitet. Med denne ballast begyndte hun i 70’erne at udvikle et meget personlig udtryk, der blev hendes særkende som tekstilkunstner.

Et helt nyt udtryk blev udviklet efter flytning fra Sønderjylland til Helnæs. Her fik hun inspiration i den storslåede natur og begyndte at arbejde med naturfibre i en papirproduktion, der blev til magiske collager med bl. a. andet horisonten som motiv. “Hvad findes derude bag horisonten, der dog viger når du søger den”, skriver hun i et digt.

Solvejg Refslund blev gennem årene flittigt brugt i forbindelse med udsmykninger i forskellige sammenhænge og hendes værker ses i flere kirker.

I forbindelse med hendes sygdom, måtte hun opleve en depression, der dog, som en kraftfuld men for hende en naturlig bearbejdelse, blev til 3 fantastiske og måske ligefrem hovedværker i hendes arbejde. Hun brændte det ene, men de to andre kan ses og erhverves på udstillingen på Bangholm, der var hendes hjem og arbejdssted.